9700702

Vitamin B12

Štiti od anemije

25ml

22,95 KM

Naruči

ikone gluten gmo halal

Zašto bismo trebali koristiti dodatke prehrani?

Štiti od anemije

Vitamin B12 je otopiv u vodi, ne sintetizuje se i u organizam ga unosimo hranom. Jaja, mliječni proizvodi, crveno meso, piletina, riba, janjetina, džigerica, sve su to prehrambeni izvori bogati vitaminom B12. Njegova ključna uloga je osigurati tijelu dovoljno crvenih krvnih zrnaca. Unošenje vitamina B12 znatno pomaže pacijentima u ublažavanju bakterijskih i virusnih infekcija, a tvrdi se i njegova uloga u sprječavanju razvoja tumora, posebno onih koji se povezuju sa pušenjem.

Esencijalan za vegane

U opasnosti od nedostatka vitamina B12 su naročito vegani, koji ne unose namirnice životinjskog porijekla, što vremenom može dovesti do pojave hroničnog umora i anemije.

Prednosti vitamina B12

  • Vitamin B12 sprječava starenje ćelija
  • Obnavlja nervne ćelije i osigurava regularno funkcionisanje nervnog sistema
  • Podržava reprodukciju novih ćelija i regeneraciju kože
  • Sprječava umor i povećava tjelesnu energiju
  • Budući da pretvara ugljikohidrate u energiju i poboljšava iskorištavanje šećera, održava dobro pamćenje jer reguliše metabolizam šećera koji su potrebni mozgu
  • Štiti od nastanka anemije Posebno se preporučuje pušačima i veganima

Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Poseban oprez pri uzimanju savjetuje se trudnicama, dojiljama i pacijentima koji uzimaju lijekove.

Jednom dnevno 4 puta pritisnuti pumpicu i nasprejati ispod jezika kao dodatak prehrani. Koristiti prema savjetu ljekara. Pogodno za osobe starije od 11 godina.

FARMASI 2023 - sva prava pridržana
DESIGNER