9700775

Ulje crnog kima

Hladno cijeđeno ulje

30 kapsula

25,95 KM

Naruči

ikone gluten gmo halal

Zašto bismo trebali koristiti dodatke prehrani?

Svestrani crni kim

Istorija korištenja ulja crnog kima/čurokota započinje još u vrijeme faraona, ali se naučno počinje istraživati tek prije 40 godina. Od tada otkriveno je da crni kim/čurokot djeluje povoljno na zaista veliki broj oboljenja poput multiple skleroze, reumatoidnog artritisa i psorijaze, astme, alergija, hroničnog umora, šećerne bolesti, visokog krvnog pritiska, akni, bronhitisa, kašlja, upale pluća i sinusa, karcinoma i mnogih drugih stanja.

Idealan hemijski sastav

Sjemenke crnog kima/čurokota sadrže proteine, ugljikohidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline, tiamin, niacin, folnu kiselinu, kalcij, željezo, beta karoten i mnoge druge vrijedne sastojke. Sjemenke crnog kima sadrže različite hemijske spojeve, ali se smatra da su za većinu opaženih bioloških efekata zaslužni kinoni, među kojima je najzastupljeniji timokinon.

Prednosti crnog kima/čurokota

  • Svojim specifi čnim mirisom i oštrim začinskim okusom vijekovima je korišten u različite svrhe na Bliskom Istoku, Aziji, Africi, a danas i u Evropi i Americi.
  • Crno sjeme je također poznato i kao “blagoslovljeno sjeme” koje se kroz istoriju koristilo kao prirodni lijek.
  • Sadrži visoki postotak esencijalnog ulja Ima odličan efekat i na ukupno stanje kože i kose

Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Poseban oprez pri uzimanju savjetuje se trudnicama, dojiljama i pacijentima koji uzimaju lijekove.

Preporučena doza je uzimanje 1 kapsule dnevno kao dodatak prehrani. Koristiti prema savjetu ljekara. Pogodno za osobe starije od 11 godina.

FARMASI 2023 - sva prava pridržana
DESIGNER