9700704

L - Karnitin

Energija za svaki dan

60 kapsula

23,95 KM

Naruči

ikone gluten gmo halal

Zašto bismo trebali koristiti dodatke prehrani?

Energija za svaki dan

L-karnitin je derivat aminokiselina koji ljudski organizam može sintetizirati prirodno oksidacijom masti, procesom koji pretvara mast u energiju. Crveno meso, posebno govedina, te mliječni proizvodi, prirodni su izvori L-karnitina. Bez L-karnitina naše tijelo se osjeća umorno jer mu nedostaje energije. Nedostatak L-karnitina u tijelu izaziva osjećaj mučnine i mišićne slabosti.

Zdravo srce

Utvrđeno je da L–karnitin utiče na povećanje HDL holesterola i snižavanje triglicerida u krvotoku što se ogleda u pozitivnom utjecaju na srce i krvne sudove. Pokazao se efi kasnim i u oporavku od srčanog udara te borbi protiv angine pectoris, a dobar je i u prevenciji dijabetesa, muške neplodnosti pa i Alzheimerove bolesti.

Prednosti L-karnitina

  • Uklanja toksine, koji se tokom proizvodnje energije stvaraju u ćelijama, i tako pomaže u sagorijevanju masnoća
  • Pomaže tokom dijete, podiže energiju i pomaže u postizanju boljih sportskih rezultata
  • Povećava izdržljivost tijela, posebno tokom sportskih aktivnosti koje to zahtijevaju
  • Bavljenje sportom bez odgovarajućeg nivoa L–karnitina u organizmu vodi trošenju glikogena iz mišića a ne masti nataloženih u tijelu. Na kraju, bez obzira na uloženi trud, imat ćete slabije rezultate.
  • Uz upotrebu L-karnitina tijelo kao energiju iskorištava masti te se nataložene masnoće brže sagorijevaju.
  • Pomaže smanjiti oksidativni stres koji može dovesti do različitih oboljenja

Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Poseban oprez pri uzimanju savjetuje se trudnicama, dojiljama i pacijentima koji uzimaju lijekove.

Preporučena doza je uzimanje po 1 kapsule 3 puta dnevno uz obrok kao dodatak prehrani. Koristiti prema savjetu ljekara. Pogodno za osobe starije od 11 godina.

FARMASI 2023 - sva prava pridržana
DESIGNER