9700546

Reishi gljiva

Tajna dugovječnosti

60 kapsula

19,95 KM

Naruči

ikone-gluten-gmo-vegan.png

Zašto bismo trebali koristiti dodatke prehrani?

Tajna dugovječnosti

Reishi, poznata u alternativnoj medicini i kao gljiva besmrtnosti, potječe iz Azije i najvažniji je temelj istočnjačke medicine, posebno u Kini i Japanu. Osnažuje imunitet pa tako čuva od nastanka raka i ima antikancerogeno svojstvo. Sadrži ganoderičnu kiselinu, koja ima sposobnost selektivnog uništenja ćelija raka a tome pridonosi i beta-glukan, takođe prisutan u ovim gljivama.

Modulator imuniteta

Reishi sadrži visoku koncentraciju organskog germanija, polisaharide i triterpene. Ove aktivne komponente dokazano jačaju imunološki sistem. Ganoderična kiselina iz reishi gljiva može spriječiti lučenje histamina, stoga odlično pomaže i u borbi sa sezonskim alergijama. Njihova moć krije se u bogatstvu antioksidansa koji usporavaju starenje. Osim toga, štite DNK od oštećenja koje nastaje sa godinama.

Prednosti reishi gljive

  • Povećava otpornost organizma jačanjem imunog sistema
  • Preporučuje se u borbi protiv Alzheimerove bolesti, akni, hemoroida, reumatizma, prehlade, hepatitisa, rinitisa
  • Reishi ima antikancerogeno, antibakterijsko, antivirusno, antialergijsko i antidepresivno dejstvo.
  • Ublažava groznicu, usporava starenje, preporučuje se za detoksikaciju, korisna je i kod bolesnika zaraženih HIV-om, te ublažava bolove.
  • Pomaže kod anksioznosti i nesanice
  • Reishi gljive su smatrane u drevnoj Kini lijekom kraljeva. Dr. Shi-Jean Lee, najpoznatiji doktor dinastije Ming reishi gljivu smatrao je najljekovitijom od svih biljaka.

Dokazani borac protiv tumora

Još davne 1969. godine, Ikekawa i njegove kolege u istraživačkom institutu Državnog centra za rak u Tokiju ispitali su i potvrdili učinak ekstrakta gljive reishi na povlačenje tumora, što su kasnije potvrdili i proširili Hamuro i Chihara. Reishi se može koristiti i kao dodatak hemoterapiji i radioterapiji, jer može umanjiti toksične nuspojave terapije i ublažiti bolove.

Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Poseban oprez pri uzimanju savjetuje se trudnicama, dojiljama i pacijentima koji uzimaju lijekove.

Preporučena doza je uzimanje po 1 kapsule 2 puta dnevno kao dodatak prehrani. Koristiti prema savjetu ljekara. Pogodno za osobe starije od 11 godina.

FARMASI 2023 - sva prava pridržana
DESIGNER