9700710

Kolagen

Esencija mladosti

30 tableta

19,95 KM

Naruči

ikone gluten gmo halal

Zašto bismo trebali koristiti dodatke prehrani?

Esencija mladosti

Kolagen kao osnovna komponenta dermisa, donjeg sloja kože, je glavna supstanca koja koži daje zategnutost, održava mladolikost i zdrav izgled. Također, spaja sloj dermisa sa gornjim dijelom kože, epidermisom. Kada je količina kolagena između ova dva sloja nedovoljna, gornji dio se urušava prema donjem, te se pojavljuju znakovi starenja, bora i opuštenosti kože.

Šta je hidrolizirani kolagen (peptidni kolagen)?

Kolagen je velika molekula. Uzimanje kolagena bez hidrolizata ne omogućuje njegovu maksimalnu apsorpciju u tijelu i najbolji efekat. Zbog tehnika obrade, čak i ako se hidrolizat koristi, molekularna veličina kolagena se ne može smanjiti u dovoljnoj mjeri koju tijelo može iskoristiti. Važno je napomenuti da je veličina molekula Nutriplus kolagena između 2000 i 5000 daltona. S druge strane, apsorpcija i efi kasnost kolagena u tijelu povećava se ukoliko se uzima u kombinaciji sa vitaminom C.

Prednosti kolagena

  • Proizveden od 100% goveđeg kolagena sa halal certifi katom.
  • Sadrži Tip 1 i Tip 3 kolagena. Tip 1 sadrži skoro 90% tjelesnog kolagena. Daje strukturu koži, kostima, ligamentima, vlaknastoj hrskavici te vezivnom tkivu i zubima. Kolagen tipa 3 ključan je kad govorimo o zdravim crijevima i drugi je najčešći kolagen u tkivu. Nalazi se u elastičnom tkivu, a možemo ga naći još u kostima, hrskavici, dentinu i drugim veznim tkivima.

Molekularna težina kolagena iznosi 2000 daltona.

U svakoj tableti je: 1000 mg kolagena + 50 mg vitamina C

Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Poseban oprez pri uzimanju savjetuje se trudnicama, dojiljama i pacijentima koji uzimaju lijekove.

Preporučena doza je uzimanje ukupno 2 do 5 tableta u više pojedinačnih doza 45 minuta nakon obroka, kao dodatak prehrani. Koristiti prema savjetu ljekara. Pogodno za osobe starije od 18 godina.

FARMASI 2023 - sva prava pridržana
DESIGNER